Het leesritueel van Literasa

coffee-569178_1280

Voor de nieuwe tijdelijke categorie “Het leesritueel van…” of “Het beautyritueel van…” ging ik op zoek naar een aantal gastbloggers die het leuk vonden hierover te schrijven. Deze keer is het de beurt aan Literasa van de blog literasa.blogspot.be. Hieronder vertelt ze je graag meer over haar leesrituelen. 

Wat lees ik?

Eigenlijk lees ik bijna alles. Het liefst lees ik vrij klassieke literaire romans in het Nederlands, Frans of Engels. Maar ook jeugdboeken kunnen mij bekoren. Mijn favoriete schrijvers zijn W.F. Hermans, Harry Mulisch, Bart Van Loo, Karel Verleyen, Thea Beckman, J.K. Rowling, Philippe Claudel, Amélie Nothomb, Gustave Flaubert… Mijn smaak is erg uiteenlopend.

Lees ik ook af en toe een boek dat niet tot “mijn” genre behoort?

Normaal gezien houd ik niet zo van detectives. Toch las ik dit jaar zonder veel morren een Maigret van Georges Simenon. Ook voor de boeken van Robert Galbraith (een pseudoniem van J.K. Rowling, alweer) maak ik graag een uitzondering.

Wat zou ik nooit willen lezen? 

Goh, eerlijk gezegd wil ik alles wel eens uitproberen. Maar van die opzichtige Bouquet-romannetjes zou ik er maar eentje willen lezen, gewoon om het genre eens te ontdekken.

Hoeveel boeken heb ik?

Toen ik mijn nieuwe boekenkasten in gebruik nam, heb ik geprobeerd om het te tellen. Naar schatting bezit ik zo’n 500 boeken. Daar mogen er gerust nog bij komen, hoewel ik al jaren de aanschaf van een e-reader overweeg om de boekenberg te verkleinen. 😉

Hoeveel lees ik?

Ongeveer 1 à 2 boeken per maand als ik voltijds werk. In de vakantieperiodes lees ik veel meer, dan lees ik makkelijk 3 à 4 boeken per week.

Hoe maak ik tijd vrij om te lezen?

Door bijna geen tv meer te kijken. Klinkt vrij drastisch, ik weet het. Maar sinds ik werk, merk ik dat dit een van de beste manieren is om aan lezen toe te komen. Na een tijdje kan het je ook niet meer schelen waarom Simonneke uit Thuis voor de zoveelste keer aan het wenen is.

Waar lees ik?

Meestal in de sofa, zonder muziek en met een grote kop koffie of chocolademelk.

Wil je ook je lees-of beautyrituelen vertellen? Je kan je nog steeds aanmelden als gastblogger via info@celineschrijft.be

(Visited 99 times, 1 visits today)

Céline

Ik ben Céline, 21 jaar en logopediste. Op celineschrijft.be verschijnen voornamelijk reviews van beautyproducten en boeken, maar ook een lifestyle artikel komt aan bod!

5 Comments

  1. Vijfhonderd is niet slecht, maar ik denk dat veel boekenfreaks dat nog relatief weinig zouden vinden 😉

  2. Leuke rubriek! En met een van mijn favoriete boekenblogsters aan het woord nog beter 😉

    Dat van dat stoppen met tv-kijken herken ik wel: ik kijk heel af en toe nog eens een serie, maar lees vooral veel. Altijd grappig wanneer mensen vragen wanneer ik al die boeken toch lees en ik hen dan antwoord met de vraag wanneer zij toch al die series kunnen bekijken. ‘t Is maar waar een mens zijn prioriteiten legt he, beiden zijn ok, maar bij mij zijn dat (momenteel) toch wel duidelijk de boeken.

Comments are closed.