Recensie | Vermist

DSC_0104_Fotor8

Karen is journaliste en trouwde met Joost na de dood van haar eerste man. Alles lijkt goed te gaan en Joost kan het ook prima vinden met Karens dochtertje van tien. Tot hij op een dag niet thuiskomt en niets meer van zich laat horen. Joost is vermist. De politie zet alles op alles om hem te vinden, maar het begint er steeds meer op te lijken dat de verdwijning in seine werd gezet. Karen gaat tot het uiterste om hem terug te vinden.

Vermist is zo’n boek dat je vanaf de eerste bladzijde aangrijpt. Vanaf dat moment is het niet meer mogelijk om het nog weg te leggen. Ik werd helemaal meegenomen in het verhaal en ik dacht mee met Karen aan wat er zou kunnen gebeurd zijn. De lezer wordt tot ongeveer het midden van het boek in het ongewisse gelaten en daarna kan je vermoedens beginnen krijgen. De onvoorspelbaarheid maakt dat dit een topper is.

Als ik dan toch een negatief puntje moet aanhalen dan is het einde iets minder voor mij. Ik vond het een beetje kort door de bocht en ik bleef met enkele vragen achter. Toch zorgt dit er niet voor dat ik het boek minder sterren geef. Het is immers maar een detail.

Vermist is een boek dat niet zomaar uit je hoofd verdwijnt. De spanning is tussen de zinnen heen voortdurend voelbaar.

Beoordeling: 5/5

Auteur: Ellen de Vriend
Uitgeverij: Karakter

Ik kreeg dit boek ter review.

Schermafbeelding 2016-01-03 om 19_Fotor

 

(Visited 42 times, 1 visits today)

Céline

Ik ben Céline, 21 jaar en logopediste. Op celineschrijft.be verschijnen voornamelijk reviews van beautyproducten en boeken, maar ook een lifestyle artikel komt aan bod!