Recensie | Mannenjacht

Marion van de Coolwijk ken ik vooral van haar jeugdboeken. Mannenjacht is haar tweede thriller.

Peggy is psychologe en runt haar psychologenpraktijk met een bijzonder concept. Boven bevindt er zich namelijk een bordeel waar de buitenwereld niets vanaf weet. Enkel haar patiënten krijgen een plekje.

Marc, Herman, Bart en Frank zijn vier vrienden, al sinds hun jeugd. Maar wanneer Marc overlijdt, valt die vriendengroep uit elkaar. Niet veel later komt ook een andere vriend om het leven. Het blijken ongelukken te zijn, maar die stapelen zich wel erg snel op. En wat heeft Peggy hiermee te maken?

Mannenjacht is een thriller met een origineel verhaal. Het leest heel erg vlot, maar is vanaf het midden een tikkeltje voorspelbaar. Echte spanningselementen zitten er niet in. Als lezer ben je eerder betrokken bij de zoektocht naar wat er nu precies gebeurd is. Toch is het zeker een aanrader. Op de allerlaatste bladzijde kom je daarnaast nog iets te weten wat je normaal gezien niet zal verwachten.

De titel Mannenjacht deed me bij het begin aan een volledig ander verhaal denken, maar blijkt na afloop heel goed gekozen te zijn.

Beoordeling: 4/5

Auteur: Marion van de Coolwijk
Uitgeverij: Karakter

Ik kreeg dit boek ter recensie.

(Visited 31 times, 1 visits today)

Céline

Ik ben Céline, 21 jaar en logopediste. Op celineschrijft.be verschijnen voornamelijk reviews van beautyproducten en boeken, maar ook een lifestyle artikel komt aan bod!