Vitamine D: gezondheid van de zon

DSC_0036_Fotor5

Het wordt behoorlijk onderschat: het belang van vitamine D. Zelf wist ik dat het in verband kon gebracht worden met vele ziektes, maar ik wist het niet tot in detail. Aangezien ik zelf jaarlijks een tekort aan deze vitamine heb, vond ik dit boek wel interessant. En interessant bleek het achteraf zeker!

In Vitamine D: gezondheid van de zon leer je alles over deze vitamine en de zon. Waarom de zon? Omdat je deze stof enkel en alleen kan halen uit de zon. En laat dat nu net hetgene zijn waar we dit jaar een behoorlijk gebrek aan hebben. In dit boek wordt er ingegaan op de verschillende UV-stralen en hun invloed ervan op de huid. Er worden adviezen gegeven over hoelang je precies in de zon mag zitten en hoeveel vitamine D je daaruit kan halen.

Vitamine D speelt ook een grote rol bij het onderdrukken van de symptomen van bepaalde ziektes zoals het Chronisch VermoedheidsSyndroom (CVS), fibromyalgie, diabetes, multiple sclerose, … Hoe dan ook is de conclusie van het boek dat iedereen die te weinig aan de zon wordt blootgesteld beter vitamine D supplementen kan innemen.

Dit boek is een echte aanrader en zou door iedereen gelezen moeten worden.

Ik kreeg dit boek ter review.
(Visited 58 times, 1 visits today)

Céline

Ik ben Céline, 21 jaar en logopediste. Op celineschrijft.be verschijnen voornamelijk reviews van beautyproducten en boeken, maar ook een lifestyle artikel komt aan bod!