Recensie | Mijn niet zo perfecte leven

Katie of Cath – zoals ze zich tegenwoordig wil noemen – komt uit een boerendorpje en wil het grote Londen trotseren. Na haar afstuderen krijgt ze een baan bij een groot reclamebureau. Haar eerste stap tot een nieuw, glamoureus leven. Als je haar miezerig appartement en saaie huisgenoten niet meerekent tenminste. En haar beperkte budget. Aan de buitenwereld wil Cath dit echter niet laten blijken en al zeker niet wanneer ze de bewonderswaardig knappe Alex onmoet die ook nog eens haar baas blijkt te zijn. Helaas loopt zelfs dan niet alles op wieltjes en is Cath zelf genoodzaakt terug te keren naar haar vroegere Katie.

Mijn niet zo perfecte leven is de nieuwe roman van Sophie Kinsella. Het is echt zo’n boek waar veel herkenbare situaties in zitten. Het hoofdpersonage wil zich voordoen als iemand die ze eigenlijk niet is, maar met alle gevolgen van dien. De boodschap ‘blijf steeds wie je bent’ is hier overduidelijk. Romantiek speelt uiteraard ook mee in dit verhaal maar verwacht geen romantische uiteenspattingen want de nadruk ligt hier toch wel meer op humor. Wat ik natuurlijk wel positief vind.

Van mijn niet zo perfecte leven krijg je toch wel een vrolijk gevoel en net daardoor zal je het waarschijnlijk niet kunnen wegleggen.

 

(Visited 40 times, 1 visits today)

Céline

Ik ben Céline, 21 jaar en logopediste. Op celineschrijft.be verschijnen voornamelijk reviews van beautyproducten en boeken, maar ook een lifestyle artikel komt aan bod!