Recensie | Toen het donker werd

Simone van der Vlugt heeft er met ‘Toen het donker werd’ weer een nieuwe thriller bij. De titel is alvast heel goed gekozen, want bij Sascha wordt het op een dag ook echt donker.

In Toen het donker werd kom je terecht bij Menno en Sascha. Dit koppel is al jaren getrouwd en beiden hebben ze een zoon Luuk die het helaas niet zo nauw neemt met de wetten. Hij komt namelijk in het verkeerde milieu terecht en heeft al snel een hoop gokschulden. Luuk betrekt er zijn vader bij en voor het gezin het goed en wel beseft, komen ze terecht in een duistere wereld. Menno probeert het op te lossen met een hoop geld, maar wanneer zijn vrouw Sascha van de weg wordt gereden, weet hij dat hij niet zo makkelijk van deze lui zal af komen.

Om eerlijk te zijn had ik wat meer verwacht van dit boek. Hoewel er spanningselementen aanwezig zijn, heb ik nooit op het puntje van mijn stoel gezeten. Ik had ook helemaal niet de drang om snel verder te lezen en dan weet ik dat er iets aan het verhaal ontbreekt. Toch heb ik het boek wel helemaal uitgelezen.

De lezer wordt van bij het begin wel goed in het verhaal getrokken, maar het greep me niet echt. Misschien komt het doordat het vanuit verschillende perspectieven geschreven is, dat ik me niet goed kon inleven. Ook hun zoon Luuk mocht van mij een iets actievere rol in het verhaal gehad hebben.

Het is zeker een origineel verhaal, maar ik denk dat er nog net iets meer mee mocht gedaan zijn. De personages zijn naar mijn gevoel te weinig diepgaand uitgewerkt. De titel vind ik daarentegen wel heel goed gekozen.

Beoordeling: 3/5

Auteur: Simone van der Vlugt
Uitgeverij: Ambo Anthos

Ik kreeg dit boek ter recensie.

(Visited 29 times, 1 visits today)

Céline

Ik ben Céline, 21 jaar en logopediste. Op celineschrijft.be verschijnen voornamelijk reviews van beautyproducten en boeken, maar ook een lifestyle artikel komt aan bod!