Recensie: rozengeur en zonneschijn ****

Rozengeur en zonneschijn is het nieuwste boek van Jill Mansell. Ikzelf had nog nooit een boek gelezen van deze chicklitkoningin en vond dat het tijd werd om daar verandering in te brengen. 
 
Sophie en Tula zijn twee vriendinnen die allebei single zijn. Allebei hebben ze daar zo hun redenen voor en vooral Sophie heeft mannen volledig uit haar leven gebannen. Ze spitst zich nu vooral toe op haar carrière als fotografe. Tot ze de knappe en charmante Josh ontmoet. Hij wordt meteen verliefd op haar, maar Sophie wil haar hart niet opnieuw verliezen en blijft er vrij nuchter onder. Intussen heeft ook Tula een nieuwe aanbidder. Riley, een vriend van Josh, is echter iemand die niet veel anders doet dan surfen en achter elke blondine aanlopen. Helemaal Tula’s type niet dus. 
 
Dit boek is een echte chicklit die je – in deze regenachtige dagen – helemaal weer dat zomerse gevoel bijbrengt doordat het zich afspeelt in de zonnige badplaats St. Carys. Zoals elke chicklit is ook deze erg voorspelbaar al zitten er een paar elementen in die voor verrassingen zorgen. Soms vond ik het wel wat onrealistisch; dat nu net twee goede vrienden op respectievelijk twee goede vriendinnen verliefd worden, gebeurt in werkelijkheid niet erg vaak. Het blijft natuurlijk fictie en het is wel erg leuk om te lezen. Bovendien vind ik het personage Sophie een leuk karakter hebben. Ze laat niet met zich sollen, is in alles eerlijk en weet wat ze wil (en vooral wat niet). 
 
Jill Mansell heeft een leuke schrijfstijl en werkt haar personages goed uit waardoor het verhaal zeker niet verveelt. Een ding is zeker: ik ga alvast meer van haar boeken lezen!

Deze recensie is geschreven voor Chicklit.nl
(Visited 54 times, 1 visits today)

Céline

Ik ben Céline, 21 jaar en logopediste. Op celineschrijft.be verschijnen voornamelijk reviews van beautyproducten en boeken, maar ook een lifestyle artikel komt aan bod!

One Comment

Comments are closed.