Recensie: Nijntjes geluidenboek ****

 

IMG_0904_fotor

Nijntjes geluidenboek is een boek voor baby’s en peuters. Voor baby’s met beginnende aandacht voor geluid kan het erg leuk zijn om de verschillende geluiden te horen. Zo druk je op een knop en speelt het gekende Nijntjes lied af. Andere knoppen laten een hond, koe, eend of trommel horen. Hiermee kan je kinderen geluiden leren associëren met de betreffende dieren. Dit laatste is meer geschikt voor een normaal ontwikkelend kind rond de 7 maanden die de detectie – en lokalisatiefase al voorbij is.

Voor een ouder kind (peuterleeftijd) kan dit boekje ook nog steeds erg in de smaak vallen. Kinderen kunnen niet alleen de verschillende dieren benoemen, maar kunnen ernaast ook nog eens op het knopje drukken om het betreffende geluid te horen.

IMG_0906_fotor

Een nadeel: je moet soms erg hard drukken om het geluid te doen afspelen. Hierdoor zou het voor jonge kinderen erg moeilijk kunnen zijn om het zelfstandig te doen. Voordeel ervan: ze moeten je ernaar vragen en dat lokt alleen maar communicatie en interactie uit!

Beoordeling: ****

Auteur: Dick Bruna
Uitgeverij: Mercis
ISBN: 9789056476113

Met dank aan uitgeverij Mercis voor het toesturen van een recensie-exemplaar. 

(Visited 266 times, 2 visits today)

Céline

Ik ben Céline, 21 jaar en logopediste. Op celineschrijft.be verschijnen voornamelijk reviews van beautyproducten en boeken, maar ook een lifestyle artikel komt aan bod!