Recensie | Nijntje oefent woorden

DSC_0010_Fotor

Nijntje oefent woorden is het tweede deel in een reeks van drie. In het vorige deel Nijntje oefent korte woorden waren allemaal eenlettergrepige woorden te vinden. In dit nieuwe deel bestaan alle woorden uit twee lettergrepen.

DSC_0018_Fotor

Nijntje oefent woorden bestaat uit een boek en oefenkaartjes. In het boek zijn een selectie prenten opgenomen met het woord eronder. Kinderen kunnen hier dus louter de woorden benoemen. De kaartjes daarentegen geven je veel meer mogelijkheden. Het doosje bevat 70 kaartjes waarop telkens de afbeelding van het woord staat. Ik ben er zeker van dat kinderen er uren geboeid naar kunnen kijken, maar het is ook nog eens zeer leerrijk. Zo kan je er bijvoorbeeld de auditieve analyse van tweelettergrepige woorden mee oefenen. Het goede eraan is namelijk dat er zowel afbeeldingen van tweelettergrepige samenstellingen als van tweelettergrepige afleidingen in opgenomen zijn. De moeilijkheidsgraad kan dus opgedreven worden.

DSC_0020_Fotor

Een aantal voorbeelden van woorden: neushoorn, sneeuwpop, telraam. Dit zijn specifieke woorden dus je ziet dat de kaartjes niet kunnen gebruikt worden bij kinderen onder de 3 jaar. Sommige woorden zoals ‘nijptang’ zijn niet geschikt voor Belgische kinderen dus die haal je er beter uit. De prentjes zelf zijn op zich helemaal in de sfeer van Nijntje en zeer aantrekkelijk voor kleuters.

Ik zou Nijntje oefent woorden aanraden bij kleuters om de woordenschat uit te breiden en de auditieve analyse/synthese te oefenen.

Beoordeling: ****

Auteur: Dick Bruna
Uitgeverij: Mercis

Met dank aan uitgeverij Mercis voor het toesturen van een recensie-exemplaar.

(Visited 290 times, 2 visits today)

Céline

Ik ben Céline, 21 jaar en logopediste. Op celineschrijft.be verschijnen voornamelijk reviews van beautyproducten en boeken, maar ook een lifestyle artikel komt aan bod!