Recensie | Misstap

In Misstap maak je kennis met een heleboel personages waarvan de meesten in dezelfde luxueuze wijk wonen. Agnes en Harry vormen een getrouwd stel dat recent in de wijk kwam wonen nadat ze het groot lot wonnen, Bo en Guusje zijn een jong stel die het huis van Guusjes oma opknappen en Wouter is een harde zakenman. Buiten de wijk hebben we dan nog Anja – politierechercheur – en Britt – ex-rechercheur en privédetective. Het duurt toch wel even voor je goed weet wie wat doet en welke rol ze op zich nemen. Vandaar dat ik het bij aanvang wel moeilijk had om me op het verhaal te concentreren. Na ongeveer een 40-tal bladzijden was dat probleem van de baan en kon het boek voor mij echt beginnen.

Het verhaal draait rond een reeks gruwelijke moorden, de Duinmoorden genaamd. De jonge vrouwen worden in de duinen teruggevonden met afgehakte handen. De handen zelf vinden ze nooit terug. Al snel word je als lezer op een bepaald spoor gezet en ik moet eerlijk bekennen dat Jet van Vuuren wel weet hoe ze de lezer kan verbazen.

Misstap wordt vooral naar het einde erg spannend. Gedurende het verhaal kan je zelf voor rechercheur spelen door alle inzichten die je krijgt vanuit de verschillende personages. Zeker een aanrader voor al wie daarvan houdt.

Beoordeling: 3/5
Auteur: Jet van Vuuren
Uitgeverij: Karakter Uitgevers

Ik kreeg dit boek ter recensie.

(Visited 29 times, 2 visits today)

Céline

Ik ben Céline, 21 jaar en logopediste. Op celineschrijft.be verschijnen voornamelijk reviews van beautyproducten en boeken, maar ook een lifestyle artikel komt aan bod!