Recensie | Levend aas

Patricia Rodiers is undercoveragente. Met haar team aast ze op een psychopaat die reeds tal van vrouwen ontvoerde. Hij maakt contact met hen via een datingsite en lokt ze vervolgens steeds naar dezelfde brasserie waarna ze verdwijnen. Patricia speelt voor levend aas maar ze raakt steeds meer betrokken in een ijzingwekkend spel waarbij vreemde dingen gebeuren. En dan is er ook nog Marnix die ze ontmoette via dezelfde datingsite. Is ook hij een verdachte?

Levend Aas neemt je van bij het begin mee in de undercoverwereld van Patricia. Al van bij de eerste bladzijden speelt zij het levend aas en kan je niet alleen haar gedachtegang maar ook die van de dader volgen. Nergens verwijst er ook maar één detail naar wie de werkelijke dader is. Als lezer kom je wel te weten wat zijn plannen zijn en wat hij met de vrouwen van plan is. Je ontdekt al snel dat deze man geen goede bedoelingen heeft. Daarnaast word je totaal op het verkeerde spoor gezet. Ik had continu een voorgevoel maar dat bleek uiteindelijk niet waar te zijn.

Het boek is van het begin tot het einde spannend. Deze spanning bevindt zich niet alleen in actiescènes maar ook onderhuids. Elk moment kan er iets gebeuren en dat spat van de pagina’s af. Ik kende de auteur niet, maar het smaakt absoluut naar meer.

Beoordeling: 5/5

Auteur: Katrien van Effelterre
Uitgeverij: The House of Books
ISBN: 9789044348569

Ik kreeg dit boek ter recensie.

(Visited 31 times, 1 visits today)

Céline

Ik ben Céline, 21 jaar en logopediste. Op celineschrijft.be verschijnen voornamelijk reviews van beautyproducten en boeken, maar ook een lifestyle artikel komt aan bod!