Recensie | Knor is een held

DSC_0135

In Knor is een held lezen kinderen over het schattige varken Knor. Op school wordt een wedstrijd georganiseerd waarbij de kinderen hun dier een kunstje moeten leren. Sem wil met Knor heel graag de wedstrijd winnen. Samen met de buurvrouw leert hij Knor een deur te openen. Zal het hem lukken om te winnen van de grote hond van Glen?

Dit boekje is een heel erg leuk verhaaltje voor kinderen die lezen op AVI-niveau M4 (midden tweede leerjaar of midden groep 4). Het is heel leuk en grappig getekend zodat de kinderen ook nog uitgebreid naar de prentjes kunnen kijken. Dit stimuleert dan weer hun begrijpend lezen.

De letters zijn ook geschikt voor kinderen met dyslexie. In sommige boekjes lijken bepaalde letters namelijk op elkaar. Bij dit verhaal werd er gelet op de keuze van het lettertype zodat dit niet het geval is.

Beoordeling: ****

Auteur: Monique Berndes en Mark Janssen
Uitgeverij: De Vier Windstreken

Met dank aan L&M Books voor het toesturen van een recensie-exemplaar.

(Visited 185 times, 1 visits today)

Céline

Ik ben Céline, 21 jaar en logopediste. Op celineschrijft.be verschijnen voornamelijk reviews van beautyproducten en boeken, maar ook een lifestyle artikel komt aan bod!

2 Comments

  1. Ik ben geen kind meer, maar vind nog steeds kinderboeken echt leuk. Deze is goed dat ze toepassen aan dyslexie kinderen.

Comments are closed.