Recensie | Je bent geweldig ****

DSC_0033_Fotor

Een nieuw boek van Jill Mansell; dat moest ik lezen! Toen ik de achterflap las, wist ik meteen dat dit waarschijnlijk niet zo luchtig zou zijn als haar andere chicklits. Wil je weten waarom? Lees dan snel verder.

In het verhaal volg je drie vrouwen die op het eerste zicht niets met elkaar gemeen hebben.
Hallie is een twintiger met taailsijmziekte en heeft niet lang meer te leven. Ze is verliefd op haar huisarts, maar weet dat dit tot het onmogelijke behoort.
Flo komt in de flat van haar werkgeefster te wonen nadat die overlijdt. Ze moet er op haar kat Jeremy passen, maar wordt al snel verliefd op de zoon van de overleden dame. Geen enkel probleem, mocht het niet zijn dat zijn zus zo een lastpak is.
Tasha raakt op een dag haar creditcard kwijt in een vuilnisbak. Geluk bij een ongeluk want bij het graaien tussen de vuiligheid ontmoet ze de man van haar dromen.

Ik ga niet ontkennen dat het boek me bij het begin niet zo beviel. Ik vond het eerst erg lastig dat er continu van personage gewisseld werd. Door de veelheid aan verhaallijnen raakte ik af en toe in de war. Na een tijdje ging dit echter beter. Ik had ook nog helemaal geen idee wat het verband zou worden tussen de drie dames.

Het boek startte vrij voorspelbaar en ietwat realistisch. Tasha werd op slag verliefd en dan had ze ook nog eens het geluk dat dit meteen wederzijds was. Al meteen vroegen ze mekaar om een relatie te starten, dus dat was niet helemaal hoe het er in werkelijkheid uitziet. De liefdesverhalen zijn dus erg voorspelbaar, maar dit boek bevat meer dan dat.

Na een tijdje wordt het duidelijk welke kant het boek opgaat. Het gaat alsmaar slechter met de gezondheid van Hallie en haar longen gaan meer en meer achteruit. Ze heeft dringend een donor nodig, maar niemand lijkt geschikt. Het verband tussen de drie dames werd me geleidelijk aan duidelijk. Ik ga het niet verklappen, maar ik moet wel zeggen dat ik het niet helemaal realistisch vond.

Toch kreeg het verhaal inhoud en ontroerde het me. Je bent geweldig is dus geen luchtige chicklit zoals we van Jill Mansell gewend zijn. Het heeft een dramatisch kantje, maar doordat de personages steeds zo positief ermee omgaan, wordt het geen intriest boek. De combinatie tussen drama en de typische humoristische schrijfstijl van Jill Mansell vind ik hier dus wel geslaagd. En net zoals bij al haar andere boeken bleef ik ook hier steeds doorlezen zonder ophouden.

Een uitstekende afwisseling van drama, humor en romantiek.

Deze recensie is ook te lezen op Chicklit.nl.

Heb jij dit boek al gelezen?

(Visited 45 times, 1 visits today)

Céline

Ik ben Céline, 21 jaar en logopediste. Op celineschrijft.be verschijnen voornamelijk reviews van beautyproducten en boeken, maar ook een lifestyle artikel komt aan bod!