Recensie | Hoe doet dit dier? Kwak! kwak!

DSC_0127_Fotor

Van L&M Books kreeg ik dit super schattige boekje toegestuurd. In de reeks ‘Hoe doet dit dier?’ zijn al verschillende boekjes verschenen, maar dit is voor mij het eerste.

Het boekje is gemaakt van stevige, harde kartonflappen zodat het voor peuters makkelijk is om de bladzijde zelf om te draaien. Op elke bladzijde vinden we een ander diertje dat verscholen zit achter een deur, een bloem, een blad, … Als je het flapje omdraait, komt het diertje tevoorschijn samen met het geschreven dierengeluid of onomatopee. De volwassene moet dit dus wel voorlezen.

DSC_0134_Fotor

Dit boekje is geschikt om de dierenwoordenschat van kleine kinderen uit te breiden. Sommige woorden vind ik vrij specifiek, zoals veldmuis. Hier is het beter om het dier gewoon te benoemen als ‘muis’ omdat een veldmuis voor een kindje dat pas nieuwe woordjes leert, veel te specifiek is.

Voor kinderen die nog niet aan praten toe zijn (jonger dan 1 jaar), is het ook wel leuk. Hierbij kan de ouder samen met het kind het boekje bekijken en de deurtjes openen. Het kindje ziet dan steeds de leuke diertjes die de ouder dan kan benoemen met de onomatopee (=klanknabootsing). Jouw kleine spruit zal dit al snel willen overnemen!

Beoordeling: ****

Auteur: Sebastien Braun
Uitgeverij: Gottmer Uitgevers
ISBN: 9789025 760694

Met dank aan L&M Books voor het toesturen van een recensie-exemplaar. 

(Visited 100 times, 1 visits today)

Céline

Ik ben Céline, 21 jaar en logopediste. Op celineschrijft.be verschijnen voornamelijk reviews van beautyproducten en boeken, maar ook een lifestyle artikel komt aan bod!