Recensie: Het cijferwinkeltje ****

 

IMG_0858

Het cijferwinkeltje is een prentenboek waarin op een speelse wijze de cijfers worden aangeleerd. Er wordt een verhaal verteld over oma Brom die een winkel heeft met allemaal cijfers. Ze woont naast opa Brom, die dan weer een winkel heeft met allemaal letters. Oma brom verkoopt cijfers, bakt ze en gebruikt ze op welke manier dan ook. Wanneer er iemand binnenkomt, vertelt ze hen graag hoe je de cijfers kan lezen.

Met Het cijferwinkeltje kunnen kleuters op een speelse manier kennismaken met cijfers. Het boek kan voorgelezen worden door mama of papa, maar veel leuker (en beter voor de taalontwikkeling) is om het kind te laten vertellen wat het allemaal ziet. Zo kan je het kind de cijfers laten benoemen en eventueel met concreet materiaal het aantal vormen. Het begrip van de getallen moet namelijk wel expliciet duidelijk gemaakt worden m.b.v. de tekeningen of eventueel materiaal dat je zelf verzamelt. Ook maakt het boek duidelijk dat de wereld bestaat uit cijfers en dat het heel belangrijk is deze te kennen.

Rekenbegrippen zoals lang, kort, meer en minder komen ook af en toe aan bod en kan je gebruiken om de rekentaal te stimuleren.

Absoluut een aanrader!

Klik hier voor de recensie van Het letterwinkeltje.

Beoordeling: ****

Auteur: Marianne Busser en Ron Schröder

Met dank aan L&M Books voor het toesturen van een recensie-exemplaar.

 

(Visited 131 times, 1 visits today)

Céline

Ik ben Céline, 21 jaar en logopediste. Op celineschrijft.be verschijnen voornamelijk reviews van beautyproducten en boeken, maar ook een lifestyle artikel komt aan bod!