Recensie | Emmy & Olivier ***

DSC_0183_Fotor

In Emmy & Olivier komt Olivier terug thuis nadat hij 10 jaar lang ontvoerd is geweest door zijn eigen vader. Emmy is na al die jaren nog steeds zijn buurmeisje en ze zoekt al snel terug contact met hem. Als kleine kinderen waren ze namelijk de beste vrienden. Olivier is echter niet blij met zijn thuiskomt. “Thuiskomen voelt aan alsof ik opnieuw ontvoerd ben”, zegt hij letterlijk. Emmy luistert naar zijn onzekerheden en stilletjes aan wordt hun vriendschap opnieuw hechter.

Emmy & Olivier is een boek geschikt meiden rond de 16 jaar. Ik raakte er zelf niet echt door geboeid. Het leest wel vlot en ik had het snel uit, maar ik vond het nogal voorspelbaar. Er gebeurt niets onverwachts en dat is jammer. Het boek raakte me niet.

Je leest het verhaal vanuit de ogen van Emmy dus je ziet elk personage zoals zij die ziet. Ik had het wel leuk gevonden mocht de lezer ook eens een kijkje krijgen in het hoofd van Olivier. In hem kon ik me minder goed verplaatsen.

Het is een boek dat leuk is als tussendoortje, maar zonder nét dat tikkeltje meer.

Beoordeling: ***

Auteur: Robin Benway
Uitgeverij: De Fontein
ISBN: 9789026138096
Prijs: € 14,99

Met dank aan VBK Uitgevers België voor het toesturen van een recensie-exemplaar. 

(Visited 322 times, 1 visits today)

Céline

Ik ben Céline, 21 jaar en logopediste. Op celineschrijft.be verschijnen voornamelijk reviews van beautyproducten en boeken, maar ook een lifestyle artikel komt aan bod!

One Comment

  1. Het is echt een super mooie boek een van de beste dat ik heb gelezen hoe kun jij er zo over denken ik hou gwn van het verhaal !!!!!

Comments are closed.