Recensie | Een heel bijzonder meisje ***

DSC_0088_Fotor

Een heel bijzonder meisje is een verhaal in de vorm van een brief. Het gaat over Alicia, bij aanvang een 11-jarig meisje dat met haar ouders aansluit bij Casa Nostra. Casa Nostra zit vol succesvolle mensen die onder leiding van Sofia een hele vakantie lang allerlei opdrachten doen. Wat er gebeurt op Casa Nostra mag echter het daglicht niet zien. Alicia groeit erin op en jaren later komt ze dan ook op het verkeerde pad terecht. Het is om die reden dat ze Sofia een brief schrijft.

Ik kreeg geen vat op dit boek. Wat is Casa Nostra? Wat is de bedoeling van Sofia? Hoe komt het dat haar ouders erheen gaan? Allemaal vragen die ik niet kon beantwoorden. Misschien zijn de antwoorden wel tussen de regels geschreven, maar ik heb ze niet gevonden. Ik wist ook niet wat ik van Casa Nostra moest vinden. Was het goed of niet? Vermoedelijk niet, maar zeker weten deed ik niet. Naast dit ik er geen vat op kreeg, vond ik het ook nogal deprimerend. Het gaat bijvoorbeeld echt niet goed met de mama van Alicia en ik stelde me veel personen erg stereotiep voor.

Uiteindelijk is alles me nu wel duidelijker. Na het boek deed ik wat research en vond ik onder andere dat Anna van Praag (de auteur van dit boek) opgegroeid is binnen een sekte. Het verhaal is dus gedeeltelijk op waarheid gebaseerd en door dit te weten, verandert mijn kijk hierop wel.

Doordat het verhaal me dus wat onduidelijk was en ik me daarom niet echt kon inleven, geef ik dit boek drie sterren. Ik kan me voorstellen dat sommigen het met deze beoordeling oneens zullen zijn.

Beoordeling: ***

Auteur: Anna van Praag
Uitgeverij: Lemniscaat
ISBN: 9789047707431

Met dank aan uitgeverij Lemniscaat voor het toesturen van een recensie-exemplaar. 

(Visited 96 times, 1 visits today)

Céline

Ik ben Céline, 21 jaar en logopediste. Op celineschrijft.be verschijnen voornamelijk reviews van beautyproducten en boeken, maar ook een lifestyle artikel komt aan bod!

3 Comments

  1. Goed dat je achteraf toch wat research hebt gedaan, ik ben dan altijd geneigd het naast me neer te leggen ofzo. Toch klinkt het wel als een interessant boek. Denk dat ik hem toch maar op mijn :ooit te lezen: lijstje zet ;). thanks! x

  2. Ik vond het boek op zich niet echt onduidelijk, maar ik had het wel graag wat dikker gezien. Ik had het gevoel dat er meer uitgehaald had kunnen worden, het einde vond ik ineens ook zo snel.

Comments are closed.