Recensie | de ADHD van André

De ADHD van André is een boekje geschikt voor kinderen uit de lagere school met de diagnose ADHD. Het kan perfect dienst doen als een onderdeel van psycho-educatie. Kinderen kunnen het alleen lezen of onder begeleiding. 

Het boek gaat over André die steeds heel erg wild is, niet met andere kinderen kan spelen en overal chaos veroorzaakt. Zijn ouders gaan met hem naar een dokter en daar blijkt dat hij ADHD heeft. Het boek vertelt zijn verhaal en toont daarbij een heleboel aspecten van deze gedragsstoornis. Dergelijk boek is geschikt voor kinderen uit de lagere school die een diagnose kregen maar niet goed weten wat het voorstelt. Het is vooral belangrijk dat ze zich erin kunnen herkennen en op deze manier weten dat ze niet de enige zijn met deze diagnose. Ik raad aan het boek met een ouder of hulpverlener te lezen zodat men na ieder hoofdstuk kan bespreken wat er gebeurd is en waarin het kind zich herkent.

Het is voor kinderen niet simpel om vat te krijgen op het woord ADHD en vaak zijn informerende boeken nog veel te ingewikkeld voor hen. Vandaar dat De ADHD van André zeker zinvol kan zijn.

Uitgeverij: de Vier Windstreken
IBAN: 9789051162646

Ik kreeg dit boek ter recensie.

(Visited 15 times, 2 visits today)

Céline

Ik ben Céline, 21 jaar en logopediste. Op celineschrijft.be verschijnen voornamelijk reviews van beautyproducten en boeken, maar ook een lifestyle artikel komt aan bod!