Mijn oefenboek: meetkunde

Ik besprak reeds een aantal uitgaven van uitgeverij Deltas en was er steeds heel enthousiast over. Nu is ook de ‘Mijn oefenboek met poster’-reeks uitgebreid met twee nieuwe boekjes: Meetkunde en De klok. Benieuwd?

Mijn oefenboek met poster: meetkunde is opnieuw heel overzichtelijk. Elke pagina handelt over een ander onderdeel. Het is dus zeer geschikt voor kinderen met rekenproblemen aangezien er geen sprake is van gemengde oefeningen. Zelf selecteer ik de blaadjes die op dat moment bij de doelstelling horen.

Het boek is geschikt voor kinderen van het tweede tot vierde leerjaar. Als je als ouder je kind alleen met het boek aan de slag laat gaan (niet aan te raden voor kinderen met leerproblemen), dan is het wel belangrijk enkel die blaadjes te selecteren die het kind reeds leerde. Onderwerpen die aan bod komen, zijn: evenwijdige en loodrechte rechten, soorten driehoeken, lijnstukken, vlakke figuren, diagonalen, …

Daarnaast kan dit boek uiterst geschikt zijn voor herhaling voor iets oudere kinderen. Ik gebruik het bv. bij kinderen uit het vijfde en zesde leerjaar die nog moeilijkheden hebben met de basisbegrippen van meetkunde.

Ook de poster is een leuke aanvulling. Daarop staan namelijk alle vlakke figuren en een aantal ruimtefiguren vermeld met de formule van omtrek, oppervlakte en volume. Een ideale onthoudkaart!

Ik kreeg dit boek ter recensie.
(Visited 93 times, 3 visits today)

Céline

Ik ben Céline, 21 jaar en logopediste. Op celineschrijft.be verschijnen voornamelijk reviews van beautyproducten en boeken, maar ook een lifestyle artikel komt aan bod!