Kleutersmoeltjesschrift

Het Smoeltjesschrift bestond al langer en op vraag van ouders verscheen nu onlangs het Kleutersmoeltjesschrift. Dit dagboek is speciaal ontworpen voor kinderen tussen 4 en 7 jaar. Het laat hen elke dag afsluiten met een smile.

Het Kleutersmoeltjesschrift is een heel kleurrijk en aantrekkelijk boek. Ik kan me voorstellen dat kleuters hier erg door aangetrokken worden. Het is een dagboek wat betekent dat er dagelijks een blad ingevuld moet worden. De kleuter beoordeelt zijn dag op basis van verschillende aspecten (algemeen, het weer, de speeltijd, …). De beoordeling houdt in dat kinderen zich bewust worden van hoe ze zich voelen en dat ze over hun gevoelens leren nadenken. Wanneer ze boos zijn moeten ze onder andere uitleggen waarom ze boos zijn, wat ze eraan kunnen doen, … Het is uiteraard wel noodzakelijk om de woordenschat rond gevoelens te kennen en het verschil goed te weten tussen boos en blij. Voor kinderen van 4 jaar is dat niet steeds makkelijk.

Dit boekje is daarnaast aangevuld met verschillende spelletjes en voorbereidende vaardigheden voor kleuters. Het ene spel is meer geschikt voor jonge kleuters terwijl het andere (bv. voorbereidende leesvaardigheden) eerder geschikt is voor oudere kleuters.

Kortom: het Kleutersmoeltjesschrift is aantrekkelijk en kleuters kunnen er echt baat bij hebben om meer inzicht te krijgen in hoe ze zich voelen. Let wel op dat je dit schrift niet inzet bij kleuters met bv. ASS aangezien gevoelens voor hen veel te abstract zijn. Indien je met deze doelgroep rond gevoelens wil werken dan kan je dit het best visualiseren (bv. een barometer gebruiken om de graad van boosheid of blijdschap te illustreren).

Ik kreeg dit boek ter review.
(Visited 59 times, 1 visits today)

Céline

Ik ben Céline, 21 jaar en logopediste. Op celineschrijft.be verschijnen voornamelijk reviews van beautyproducten en boeken, maar ook een lifestyle artikel komt aan bod!