Ik en faalangst

Faalangst komt erg veel voor en kan veroorzaakt worden omwille van verschillende redenen. Het kan op elke leeftijd plots opduiken of je kan er reeds gedurende een lange periode ‘last’ van hebben. Het boek Ik en faalangst is geschikt voor kinderen vanaf 10 jaar en kan gebruikt worden samen met de ouders, met een professionele hulpverlener of het kind kan er alleen in werken. 

Ik en faalangst start met een verhaal waarin een kind heel erg zenuwachtig is voor het geven van een spreekbeurt. Het is de bedoeling dat dit verhaal gelezen wordt en dat er nadien over gereflecteerd wordt. Vaak zullen kinderen met faalangst zich hier zeker in herkennen. Nadien start het eigenlijke boek. Er wordt gepraat over het waarom van faalangst, over sterke kanten, …

Ik en faalangst is een heel goed boek dat zeker onder de aandacht gebracht moet worden. Het geeft kinderen inzicht in wat ze voelen en de vele verhalen zorgen ervoor dat kinderen zich niet alleen voelen. Daarnaast zet het aan om erover te praten door het stellen van de juiste vragen. Ook geeft het vaak een boost aan het zelfbeeld doordat ze hun positieve sterke kanten leren kennen.

Ik raad wel aan om het kind niet alleen met het boek te laten werken. Een volwassene kan namelijk de vragen stellen en zo met het kind reflecteren. Praten is namelijk heel belangrijk.

Paperback
Prijs: 12,50 €
Uitgeverij: Nino/ EPO-distributie
ISBN: 9789085605539

Ik kreeg dit boek ter recensie.
(Visited 52 times, 1 visits today)

Céline

Ik ben Céline, 21 jaar en logopediste. Op celineschrijft.be verschijnen voornamelijk reviews van beautyproducten en boeken, maar ook een lifestyle artikel komt aan bod!

One Comment

  1. Grappig, dit boekje heb ik gebruikt tijdens mijn burn-out tijd vorig jaar. Mijn psycholoog gaf aan dat dit een goed boekje was om te zien hoe faalangst bij mij zich voor doet. Heb er ook als ‘volwassene’ veel van geleerd!

Comments are closed.