Beweeg en leer met de letterspelmat

DSC_0041_Fotor6

Al van in de kleuterklas maken kinderen kennis met letters. In het eerste leerjaar is het moment dan echt aangebroken: leren lezen! Voor veel kinderen is dit heel erg spannend en niet altijd even gemakkelijk. In de kleuterklas mochten ze nog spelen, maar in het basisonderwijs moeten ze achter de schoolbanken zitten. Een werkblaadje voor de neus en start. Of kan het ook anders? Ja hoor! Maak kennis met de letterspelmat van Trendy speelgoed!

DSC_0049_Fotor

Kinderen zitten niet graag stil. Waarom dan niet leren terwijl je beweegt? De letterspeelmat is letterlijk een mat met letters waarop kinderen kunnen spelen. Naast de spelinstructies die op de doos staan , geef ik jullie ook een aantal mogelijkheden over het gebruik. Ik nam deze mat dus grondig onder de loep.

Als ouder (of oudere broer of zus) kan je samen met het kind deze mat gebruiken. Denk bijvoorbeeld aan de koppeling tussen schrijf- en leesletters. Op de mat staan namelijk leesletters aangegeven. Een mogelijke werkvorm is dat het kind de letter schrijft die de volwassene zegt en vervolgens op de juiste leesletter gaat staan. Het is namelijk belangrijk dat ze hierin inzicht hebben.

DSC_0050_Fotor

Omdat ook tweeklanken zoals “ou”, “ei”, “ui”, “au”, “eu” op de mat aangegeven staan, kan ze ook dienen om deze correct te leren lezen. Het kind kan op een vakje staan en de tweeklank lezen of de volwassene kan er een zeggen waarna het kind op het juiste vakje moet staan.

Een andere mogelijkheid is het vormen van woorden. Er kunnen eenlettergrepige en klankzuivere worden gevormd worden door zowel je armen als je benen te gebruiken.

DSC_0046_Fotor

Wil je kleuter ook graag deelnemen met zijn iets oudere zus of broer? De afbeeldingen aan de kant van de mat zorgen voor extra spelplezier en zullen je kind zeker kunnen boeien!

Heeft jouw kind helemaal zin gekregen om deze mat zijn/haar eigendom te maken? Je kan ze in de webshop van Trendy speelgoed bestellen.

De mat is 140 cm x 170 cm groot.

Ik heb dit product ontvangen ter review. Dit verandert echter niets aan mijn mening.

(Visited 344 times, 4 visits today)

Céline

Ik ben Céline, 21 jaar en logopediste. Op celineschrijft.be verschijnen voornamelijk reviews van beautyproducten en boeken, maar ook een lifestyle artikel komt aan bod!

4 Comments

  1. Deze vind ik zo leuk! Had de mat al eerder voorbij zien komen, maar ik wist niet waar ik het kon bestellen. Voor mijn werk als juf komt deze zeer goed van pas: eens even informeren bij mijn collega’s of ze er ook zo enthousiast van worden!

  2. Wat een leuk idee deze speelmat. Ik overweeg hem zeker te halen. Mijn kleine heeft nog wat moeite met lezen, maar op een spelende manier gaat leren zo een stuk makkelijker. Gaaf! Xoxo

Comments are closed.