Begrijpend lezen oefenboekjes

Uitgeverij Deltas brengt geregeld nieuwe educatieve boekjes uit. Zo hebben ze nu ook hun oefenboekjes rond ‘begrijpend lezen’ uitgebreid. En wat zien ze er weer aantrekkelijk uit!

Het Oefenschrift begrijpend lezen is er voor verschillende AVI-niveaus. Het leuke aan deze nieuwe reeks is dat ze uitgebreid zijn met een heleboel meer vragen. Vooral op niveau AVI-start en AVI M3 kunnen kinderen al uitgebreid oefenen op leesinhoudelijk begrip.

Bij het leren lezen wordt niet altijd evenveel aandacht besteed aan het begrijpend lezen. In de beginfase is dat ook normaal. Kinderen moeten zich nog te veel concentreren op de verschillende koppelingen om ook al echt de betekenis tot zich te laten doordringen. Na een aantal maanden leesonderwijs en het beheersen van AVI-start is het echter tijd om ook het leesinhoudelijk begrip erbij te betrekken. Dat kan je gemakkelijk doen door bv. zelf vragen rond de tekst te stellen of het kind de tekst gestructureerd te laten navertellen. Dit is echter enkel begrijpend lezen op macroniveau en daarvoor moeten ze al de betekenis van de gehele tekst begrijpen. Niet eenvoudig dus. Vandaar dat ook micro-en mesoniveau heel belangrijk zijn. Deze boekjes gaan daar op in en kinderen vinden het meestal ook heel aantrekkelijk!

De boekjes bestaan telkens uit een tekst waarop dan de vragen volgen. Ik laat de kinderen zelf een tekst kiezen naargelang hun interesse wat hen des te meer motiveert.

Een aanrader!

Uitgeverij: Deltas
Prijs per oefenschrift: € 6,95

Ik kreeg deze boekjes ter review.

(Visited 83 times, 4 visits today)

Céline

Ik ben Céline, 21 jaar en logopediste. Op celineschrijft.be verschijnen voornamelijk reviews van beautyproducten en boeken, maar ook een lifestyle artikel komt aan bod!