Zomerse plekjes om te genieten

Hoewel het pas lente is, stijgen de temperaturen nu al tot boven de 30 graden. Het was reeds zwoegen en zweten tijdens de werkuren, maar na de werkuren is er hopelijk toch wel even tijd voor ontspanning. Vooral de zwoele zomeravonden behoren tot mijn favorieten. Maar waar breng je deze zoal door?

Terrasjes, terrasjes en nog eens terrasjes. Leuk hoor, maar ik hou toch wel van wat afwisseling. Zo ontdek ik graag verschillende, gezellige plekjes. Hieronder lijst ik ze even op.

Beach- en zomerbars

Het is de laatste jaren een echte trend: pop-up zomerbars. Ik ben er zeker van dat als je even googelt je er sowieso een aantal in de buurt vindt. Je hoeft tegenwoordig niet meer naar het strand te trekken om met je voetjes in het zand te genieten van een drankje. Vaak tref je er ook nog eens ligstoelen. Zet je zonnehoed en – bril op en vergeet vooral je zonnecrème niet.

De eigen tuin

Je hoeft je niet steeds te verplaatsen om van de zon te kunnen genieten. Zoek het lekker dicht bij huis en zet je gewoon in de tuin. Daarbij is het wel zo dat ik van een ordelijke en mooie tuin hou met liefst nog wat kabbelend water op de achtergrond. Ligstoelen met comfortabele kussens, een bijzettafeltje en een self made Gin Tonic. Het lijkt me wel ok, niet?

Het strand

Natuurlijk kan je ook echt naar de zee trekken. Een dagje zee zie ik altijd wel zitten en meestal staat daar ook nog een zacht briesje. Misschien wel een goede tip: neem je eigen parasol mee zodat je toch van een beetje schaduw kan profiteren. Ook een koelbox kan altijd handig zijn.

Zwemvijvers, -baden

Als je thuis over een zwemvijver beschikt dan ben je een lucky vogel. Heb je dat niet dan bestaan er leuke plekjes waar je naartoe kan trekken. Ik denk maar aan de Blaarmeersen te Gent, Zwemvijver Boekenberg te Deurne, …

Festivals

Denken we aan uitstapjes tijdens de zomermaanden dan denken we ongetwijfeld ook aan festivals. Ik denk dat ik je niet moet voorzien van voorbeelden. Er zijn talrijke festivals en dit zowel in Vlaanderen als in Wallonië.

Het centrum van de stad

Je hoeft niet altijd verder te denken. Gewoon een uitstapje naar het centrum van een stad kan ook al heel gezellig zijn. Denk maar aan bruisende steden zoals Gent en Antwerpen waar je ook kan shoppen. Je vindt er soms unieke adresjes zoals de gekende juwelier Wim Meeussen die gepassioneerd is door het ontwerpen van juwelen.

Dit artikel kwam tot stand door middel van een samenwerking.

(Visited 55 times, 2 visits today)

Céline

Ik ben Céline, 21 jaar en logopediste. Op celineschrijft.be verschijnen voornamelijk reviews van beautyproducten en boeken, maar ook een lifestyle artikel komt aan bod!