Recensie | Koken voor starters

Ik ben geen liefhebber van koken, helaas. Wel van lekker eten. Tenzij er iemand anders voor mij wil koken, heb ik dus een probleem. Vandaar dat een kookboek voor starters me wel ideaal lijkt. Zal ik een lekkere maaltijd op tafel kunnen toveren met het boek Koken voor starters?

Koken voor starters is een lijvig boek vol recepten. Deze staan geordend per thema. Heel handig want aangezien ik geen visliefhebber ben, bots ik zo niet per ongeluk op een recept met een visje erin. Mama’s klassiekers is één van mijn favoriete thema’s. Daar staan de goede ouderwetse recepten waar mijn maag geen nee tegen zegt. Vogelnestjes bijvoorbeeld. Mmmm ik begin meteen te watertanden.

Elk recept begint met de ingrediënten. Deze staan overzichtelijk weergegeven zodat je die gewoon kan overnemen op je boodschappenlijstje. Daarna komt de uitleg om het ook effectief klaar te maken. Bij het ene recept is dat heel kort, bij het andere neemt het een volledige pagina in beslag. Ik waag me eerder aan de korte.

Wat ik mis bij de recepten zijn de details. Als voorbeeld het recept van de vogelnesten: bak ze in heet frituurvet of in de oven. Dan is mijn vraag meteen: hoelang? Als leek heb ik daar namelijk echt geen idee van. Dan moet ik al de telefoon nemen en een hulplijn inschakelen dus het had zeker niet slecht geweest om dit wat gedetailleerder te vermelden. Het is en blijft namelijk een kookboek voor starters.

Kortom: dit boek helpt je zeker op weg bij het koken en het omvat heel wat recepten, maar je hebt er toch wel wat basiskennis voor nodig.

Standaard uitgeverij

Ik kreeg dit boek ter recensie.

(Visited 28 times, 2 visits today)

Céline

Ik ben Céline, 21 jaar en logopediste. Op celineschrijft.be verschijnen voornamelijk reviews van beautyproducten en boeken, maar ook een lifestyle artikel komt aan bod!