Ontspan met de Flowee spijkermat

Ontspanning is in een hedendaagse wereld van stress toch wel een must. Na een stressvolle dag languit in de zetel gaan liggen, kan echt wel eens nodig zijn. Met wat ademhalingsoefeningen en eventueel een muziekje op de achtergrond val je misschien wel snel in slaap. Flowee gaat nog een stapje verder in dat ontspanningsmoment en dat doen ze met een spijkermat. Ja hoor, een mat vol spijkers. Pijn is fijn? 

Flowee is een merk met een eigen webshop dat allerhande ontspannings-en yogamateriaal produceert. Tot hun assortiment behoort onder andere de spijkermat. Dat woord mag je heel letterlijk nemen. Het staat namelijk boordevol pinnen/spijkers. Deze zouden onder andere zorgen voor een betere bloedsomloop en nek-en schouderklachten tegengaan. De mat kan voor verschillende lichaamsdelen gebruikt worden. Zo kan je er bijvoorbeeld je voeten op plaatsen om de bloedsomloop in de benen te stimuleren. Daarnaast kan je er ook op gaan liggen voor je rug en nek.

Het is zo dat het de eerste keer best pijnlijk aanvoelt wanneer je volledig op de mat gaat liggen. Daarom raad ik zeker aan om een iets dikkere t-shirtstof aan te trekken. Wanneer je eenmaal stabiel ligt, ebt de pijn weg en voelt het best wel aangenaam. Volgens Flowee bouw je het aantal minuten best op en blijf je in het begin beter niet langer dan 10 minuten liggen. Het optimale effect wordt bekomen tussen de 15 en 30 minuten.

Vooral wanneer ik het gebruik voor mijn voeten voel ik na een kwartier tintelingen. Dit schijnt normaal te zijn en is een teken van een goede doorbloeding.

Natuurlijk zou ik geen goede therapeute zijn, mocht ik de wetenschappelijke achtergrond van dit product niet willen achterhalen. Wanneer ik een techniek toepas, weet ik graag wat de effecten zijn en of die wetenschappelijk bewezen zijn. Ik vond er bitter weinig van terug maar de onderzoeken die er zijn, lijken wel positief. Daarnaast zou het ook pijnklachten verlichten maar verder onderzoek is absoluut noodzakelijk.

Misschien goed om te weten: je hebt deze mat ook in de vorm van een nekkussen om nekklachten te verminderen.

Verkrijgbaar in de webshop van Flowee.

(Visited 57 times, 1 visits today)

Céline

Ik ben Céline, 21 jaar en logopediste. Op celineschrijft.be verschijnen voornamelijk reviews van beautyproducten en boeken, maar ook een lifestyle artikel komt aan bod!

One Comment

Comments are closed.