Een koel huis in de zomer

Niets leuker dan de zon die volop schijnt en temperaturen waarbij we de kleedjes uit de kast kunnen halen. Al is het nog zo fijn om je af en toe te kunnen terugtrekken in een koel huis. Zeker ‘s nachts hou ik er niet van om in een warme kamer te slapen. Ik geef je een paar tips om je huis lekker fris te houden voor mocht de hittegolf in aantocht zijn.

Zonnescherm

In mijn kamer zit een Velux. Al wie dit heeft, zal me waarschijnlijk wel begrijpen. Wanneer de zon erop zit, verandert mijn kamer al snel in een sauna. In de winter kan ik dat beetje warmte wel appreciëren, maar in de zomer heb ik er een hekel aan. Vandaar dat een zonnescherm een oplossing kan bieden. Dit is een scherm dat je aan de buitenkant van je Velux plaatst en dat je heel simpel als een rolgordijn over je raam kan spannen. Wij kochten er vorige zomer voor elke Velux en het scheelt toch wel een dikke vijf graden. De temperaturen zijn nog steeds hoog, maar alle beetjes helpen natuurlijk om die hitte uit je kamer te houden.

Airco

Dat is natuurlijk dé ideale oplossing. Een aircosysteem in je woning. Er bestaan tegenwoordig van die systemen die je zelf kan bevestigen of in je huis plaatsen en we hebben al telbare keren getwijfeld of we er eentje zouden aankopen. Nog steeds is de aankoop niet gebeurd. Zal het wel zo efficiënt zijn?

Ramen en deuren gesloten

green-825536_960_720

Hou ramen en deuren overdag gesloten en plaats ze ‘s avonds wagenwijd open (liefst met een vliegraam). Vaak is er ‘s avonds al wat meer wind en kan je huis toch snel een paar graden afkoelen. Vergeet natuurlijk ook niet om je verwarmingsketel af te zetten.

Koel en fris water

bottle-770942_960_720

Je kan natuurlijk je huis niet laten vollopen met water, maar je kan jezelf wel verfrissen onder een goede koude douche. Nu ben ik wel iemand die het absoluut niet kan om me te douchen met koud water. Ook al is het buiten nog zo warm, die ijskoude stralen zijn niet voor mij weggelegd. Toch weet ik dat sommigen hier gebaat mee zijn, vandaar dus deze tip. Je portemonnee zal er ook blij mee zijn want de gasketel hoeft zijn werk niet uit te voeren. Hoewel ik geen technicus ben, weet ik dat je die toch moet blijven onderhouden. Helemaal off topic geef ik je graag de prijs van een gastketel mee.

Lederen zetels

Niets is zo zalig als een lederen zetel in de zomer. In de winter vind ik het minder prettig maar in de zomer blijft die lekker fris. Wat ik vaak doe nadat ik in de hete zon gelegen heb, is even naar binnen gaan om me in de lederen zetel wat af te koelen. Zo verfrissend!

Heb jij tips om jezelf en je huis koel te houden? 

Schermafbeelding 2016-01-03 om 19_Fotor

 

(Visited 94 times, 1 visits today)

Céline

Ik ben Céline, 21 jaar en logopediste. Op celineschrijft.be verschijnen voornamelijk reviews van beautyproducten en boeken, maar ook een lifestyle artikel komt aan bod!