Haal Nepal tot bij je thuis

stapel-van-tapijten-handgemaakte-wollen

De zomervakantie komt nu echt alsmaar dichter en dichter. Misschien heb je al plannen gemaakt om er deze zomer op uit te trekken. Of misschien ben je juist iemand die liever gezellig thuis blijft en allerlei leuke dingen in eigen land doet? Als dat zo is, dan houdt niemand je tegen om het buitenland naar je eigen huis te brengen. Ieder heeft er zo zijn eigen maniertjes voor, maar misschien spreekt dit je wel aan: een handgemaakt tapijt uit Nepal, Marokko, India of Turkije.

Als ik denk aan Nepal dan denk ik meteen aan heel veel kleuren. Ik herinner me nog goed dat een vriendin van me in de lagere school op wereldreis vertrok en me een kaartje stuurde vanuit Nepal. Vandaar dat dit land toch een speciale herinnering bij me oproept. Toen ik een kijkje nam op de website van Sukhi klikte ik dan ook meteen door naar het land Nepal. Ik kwam er terecht bij de zogenaamde bolletjeskleeden en werd er meteen vrolijk van.

winkel-hamburg-tapijten-ontwerper

Met de bolletjeskleden die je koopt bij Sukhi haal je meteen Nepal in je huis. Deze kleden bestaan uit duizenden handgemaakte bolletjes uit 100 % pure wol. Het team in Nepal bestaat uit een aantal vrouwen die telkens een uniek kleed produceren en dit tegen een loon dat 2 à 3 keer hoger ligt dan het gemiddelde in die regio. Dit team van vrouwen staat mooi met naam, toenaam en foto vermeld op de website.

sukhimatot-nepalilaiset-naiset

Het productieproces van deze bolletjeskleden wordt mooi uitgelegd en je kan het zelfs met je eigen ogen zien op een filmpje. Hoe gaan ze te werk? Ze rollen natte bolletjes wol over een laagje zeep totdat ze de juiste vorm verkrijgen. De wol is er in alle kleuren zodat jouw ideale bolletjestapijt kan worden samengesteld.

De kleurrijke bolletjestapijten lijken me vooral leuk voor een kinder- of speelkamer terwijl de volledig grijze of bruine best wel in een woonkamer passen. Hoe dan ook, er is een ruim assortiment bolletjeskleden beschikbaar bij Sukhi. Daarnaast kan je niet alleen de kleuren kiezen, maar ook de vorm. Zo zijn er ronde kleden of rechthoekige kleden en kan je er zelfs helemaal eentje naar eigen wens samenstellen.

Nieuw-Zeelandse-wollen-tapijt-onderzetters

Spreken deze kleden uit Nepal je toch niet zo aan? Kijk dan even bij de kleden uit de andere landen, zoals Marokko, India of Turkije.

Lijkt dit je wat om in huis te halen?

Schermafbeelding 2016-01-03 om 19_Fotor

Dit artikel kwam tot stand in samenwerking met deze webshop.

 

(Visited 119 times, 1 visits today)

Céline

Ik ben Céline, 21 jaar en logopediste. Op celineschrijft.be verschijnen voornamelijk reviews van beautyproducten en boeken, maar ook een lifestyle artikel komt aan bod!

One Comment

Comments are closed.