Suske en Wiske: lezen op AVI 2 en AVI 4

Eerder recenseerde ik al Ik lees op AVI 1 van Suske en Wiske. Omdat ik dat boekje zo leuk vond en het ook bij de kinderen in de smaak viel, was ik ook nieuwsgierig naar de boekjes op de andere AVI-niveaus.

Ik lees op AVI 2 bevat een verhaaltje specifiek op dat niveau. Af en toe eens aandachtig zijn is wel aan te raden want er durven wel eens woorden tussen te glippen die eigenlijk tot een ander niveau behoren. Dat neemt toch niet weg dat ik heel graag met deze boekjes werk. Kinderen kennen Suske en Wiske (in de boeken genaamd Sus en Wis) vaak uit de strips en het is voor hen leuk om zelf over deze personages te kunnen lezen.

Wat ik heel handig vind ik aan deze boeken is de memory. Voorbereidend aan tekstniveau komt woordniveau namelijk aan bod en deze memory kan daarbij gebruikt worden. Bij dit boek komt het woord zelfs voor in een zin wat nog een stukje educatiever is.

Stripverhaaltjes op AVI-leesniveau 2 brengen de strips van Suske en Wiske nog meer bij de beginnende lezertjes. Hier lezen ze namelijk geen gewoon verhaal maar een echte strip. Ik kan je verzekeren dat leesmotivatie gegarandeerd is!

Het ei van de draak bevindt zich op AVI-niveau 4. Het is een typisch Suske en Wiske avontuur op maat van de kinderen. De vele kleurrijke tekeningen trekken vaak de aandacht en kinderen worden geprikkeld om verder te lezen.

Uitgeverij: WPG Uitgevers

Ik kreeg deze boeken ter recensie.
(Visited 94 times, 9 visits today)

Céline

Ik ben Céline, 21 jaar en logopediste. Op celineschrijft.be verschijnen voornamelijk reviews van beautyproducten en boeken, maar ook een lifestyle artikel komt aan bod!