Wat je maar beter niet kunt zien aan tafel…

cover-589514_1280

Probeer het je voor te stellen…

Je gaat met je geliefkoosde vriendje naar een chique restaurant. De tafels mooi gedekt met een wit tafellaken tot op de grond, de stoelen in hetzelfde genre maar dan met een strik aan de buitenkant. Een gezellig babbeltje gaat aan het hysterische gilletje vooraf. Je hand raakt namelijk de toch iets te lage tafel en je voelt wat glibberigs. Wanneer je je hoofd subtiel naar de onderkant brengt in de hoop dat niemand je in deze onflatteuze houding ziet, zie je iets wat al eens gegeten is. Een kauwgum, een stuk groente dat een of andere kleine jongen niet wilde opeten, een stukje kleverige puree. Kortom: je ziet iets wat al eens in iemand anders mond gezeten heeft. Afschuwelijk!

Vandaar mijn angst voor de onderkant van gelijk welke bank of tafel. Ik heb het zelf wel al eens meegemaakt, al zat ik toen niet in een modieus restaurant maar in de schoolkantine. Ja, daar kom je dat nu eenmaal wel wat meer tegen. Een stuk voorgekauwde kauwgum die bij het begin wit was, maar nu al wat zwarter…

Je kunt het niet geloven hoeveel voorgemaalde maaltijden aan de onderkant kleven. Ik raad het je stellig af je hoofd onder de tafel te stoppen op een plaats waar je het allemaal niet zo goed kent. Heb ik je nog steeds niet overtuigd? Wel laten we dan eens kijken naar wat er allemaal aan zo’n stukje hangt.

Om te beginnen start alles natuurlijk met een hoeveelheid opgedroogd speeksel dat de vertering in de mond op gang moest zetten. Helaas voor datzelfde verteringsstelsel heeft het nooit de bestemming bereikt. In plaats daarvan werd het abrupt weer uit de mond verwijderd. Daarnaast vind je misschien ook nog… Hmm nee, dit wordt misschien een beetje te onsmakelijk. Gezien het bijna etenstijd is, zal ik jullie er toch maar van besparen.

Hopelijk is dit een echte eyeopener en zal je volgende keer twee keer nadenken alvorens je je handen onder aan de tafel bevestigd. Ook al eens iets dergelijks meegemaakt? Laat het me vooral weten!

 

(Visited 35 times, 1 visits today)

Céline

Ik ben Céline, 21 jaar en logopediste. Op celineschrijft.be verschijnen voornamelijk reviews van beautyproducten en boeken, maar ook een lifestyle artikel komt aan bod!

2 Comments

  1. Haha, wat een bizarre blogpost! Ik vermijd onderkanten van tafels (of stoelen, maar da’s moeilijker) ook. Maar eigenlijk zijn die bacterieën volgens mij al lang dood…

Comments are closed.