Sporten, zeg je? Nee bedankt!

IMG_1106

Jullie weten het waarschijnlijk nog niet, maar er is iets waar ik een absolute hekel aan heb. Je leidt het wel al af uit de titel: sporten. Nu trek je misschien grote ogen en staar je vol ongeloof naar je scherm. Is er dan geen enkele sport waar ik toch een beetje van hou? O jawel hoor!

Mijn afkeer tegen sport ontstond in het middelbaar. De definitie van dat woord werd door mijn leerkrachten heel beperkt ingevuld. Het bestond uit draaien rond een stok (geen paaldansen, wel rekstok), salto’s, handenstand, kopstand, achterwaartse koprol en zo kan ik nog wel even doorgaan. De term werd dus wel erg smalletjes opgevat.

Nu ben ik -ondanks mijn smalle postuur – niet echt de meest lenige persoon op aarde. Ik klauter niet in een mum van tijd op een klimrek en mijn ‘rat’ ziet eruit als een mislukte kikkersprong. Daar komt nog eens bij dat ik een ongelooflijke schrik heb voor alles waarbij je niet met beide benen op de grond staat. Nee, ik durf dus ook niet in een luchtballon…

Is er dan echt geen enkele sport die ik graag doe? Jawel hoor. Vroeger ging ik paardrijden. Tegen alle verwachtingen in voelde ik me best veilig bovenop zo’n groot beest. Ik ben er als bij wonder nooit afgevallen. Omdat ik dat zo wilde houden, ben ik ermee gestopt… Nee, ik had eigenlijk gewoon te weinig tijd. Heel spijtig.

Sinds ik nu al een aantal jaren van de middelbare school af ben en niet meer hoef deel te nemen aan lessen Lichamelijke Opvoeding werd mijn definitie van sport gelukkig wat ruimer. Zoals ik al zei blijf ik graag met beide voeten op de grond (of in een plasje ondiep water) waardoor ik wekelijks ga badmintonnen. Binnenkort wordt dat vervangen door een wekelijkse zwempartij. Sporten blijkt nog steeds gezond te zijn, dus laat ik er maar volledig voor gaan!

 

(Visited 82 times, 2 visits today)

Céline

Ik ben Céline, 21 jaar en logopediste. Op celineschrijft.be verschijnen voornamelijk reviews van beautyproducten en boeken, maar ook een lifestyle artikel komt aan bod!

3 Comments

  1. Heel herkenbaar! Ik vond sporten in het middelbaar ook een verschrikking. Nu probeer ik af en toe wat te lopen of te zwemmen, veel leuker als je zelf kan kiezen…

Comments are closed.