Dr. Organic Virgin Olive Oil

dsc_0106_fotor3

Dr. Organic lanceerde onlangs hun nieuwe lijn Virgin Olive Oil. Een lijn op basis van olijfolie. Ik kende het merk, maar had er nog nooit eerder iets van getest. Deze nieuwe lijn bijt dus de spits af. 

Dr. Organic heeft een groot assortiment aan natuurlijke producten. Parabenen, SLS, petrolatum of synthetische kleurstoffen zijn bij hen dan ook uit den boze. Met Dr. Organic weet je dat je enkel kwalitatieve ingrediënten op je huid smeert en dat klinkt als muziek in de oren.

Hun nieuwe lijn Virgin Olive Oil is, zoals ik al zei, op basis van olijfolie. Dit voedt en beschermt de huid. Ook oliezuur is in de producten terug te vinden. Deze krachtige antioxidant geeft je huid net dat tikkeltje meer. De lijn omvat zowel producten voor gezicht, lichaam als haar. Ik ontving er van ieder eentje. Zo mocht ik de face mask, de conditioner en de skin lotion testen.

Face Mask

dsc_0108_fotor1

De laatste tijd heb ik al erg veel maksers getest waardoor ik heel goed kan vergelijken. Maskers bestaan er in oneindig veel texturen. Zo heb je maskers die niet verharden, maskers die aanvoelen als een gel, kleimaskers, … Meestal vind ik ze allemaal wel goed op hun eigen manier. Voor mij is het vooral belangrijk dat ze goed kunnen worden aangebracht zonder dat ik de hele tube aan mijn gezicht hoef te smeren.

dsc_0109_fotor4

Deze Face Mask is wit en voelt bij het aanbrengen aan als een hele dikke crème. Ik had ongeveer drie hoeveelheden ter grootte van mijn twee vingers nodig om mijn hele gezicht te bedekken. Uiteindelijk valt dit goed mee. Na een aantal minuten verhardt dit masker en trek je beter geen gekke bekken meer. Op de verpakking staat een richtlijn van tien minuten om het te laten inwerken. Dat vind ik behoorlijk lang omdat ik toch vaak niet zo veel tijd heb. Na vijf minuten had ik weliswaar het idee dat het goed was.

Ooit heb ik eens een filmpje gezien over een masker dat niet meer verwijderd kon worden zonder er keihard aan te trekken. Vandaar dat ik bij het uittesten van een nieuw masker toch steeds met een beetje stress zit. Gelukkig ging deze er heel makkelijk af met warm water en een washandje. Doordat er geen scrubdeeltjes in zitten, had ik ook geen last van achterblijvende korreltjes.

Mijn gezicht had een gezonde gloed en na meer dan een week ziekte kon het dat wel goed gebruiken.

Conditioner

dsc_0115_fotor5

Elke keer als ik mijn haar was, gebruik ik een conditioner. Het voedt mijn haar en maakt het extra zacht. Vroeger besteedde ik geen aandacht aan de ingrediënten hiervan, maar dat doe ik nu wel. Steevast staat er een natuurlijk haarproduct in de douche. Daarom was ik zeker blij met deze conditioner van Dr. Organic. Het is verrijkt met Aloë Vera (fantastisch), citroen en zwarte bes. Deze laatste dringen diep door in het haar om te herstellen en hydrateren.

dsc_0117_fotor6

Ik ben er nog niet helemaal uit of je deze conditioner moet uitspoelen of niet. Ik kon het niet goed afleiden uit de gebruiksaanwijzing. Voor alle zekerheid spoel ik het toch maar uit. Meteen bij het aanbrengen van dit product voelt mijn haar zijdezacht. Er ontstaat ook zo een lekkere geur van olijven (wat overigens dezelfde is bij al deze producten). Mijn haar wordt niet futloos of vet van deze conditioner.

Skin Lotion

dsc_0112_fotor7

Als laatste review ik de skin lotion. Ook van bodylotions heb ik al oneindig veel merken en soorten uitgeprobeerd. Een bodylotion moet voor mij heel snel opgenomen worden, lekker ruiken, niet vet zijn en goed smeren.

De Skin Lotion van Dr. Organic voldoet perfect aan mijn eisen. Het is een witte dunne crème met de geur van olijven. Je smeert het op je ene arm en het is al helemaal opgenomen nog voor je met je andere arm begint. De geur blijft ook nog een hele tijd hangen wat ik ook een pluspunt vind.

Deze lotion zit vol natuurlijke en organische ingrediënten. Top!

dsc_0113_fotor8

Ken jij de producten van Dr. Organic?

Ik kreeg deze producten ter review.

Schermafbeelding 2016-01-03 om 19_Fotor

(Visited 60 times, 2 visits today)

Céline

Ik ben Céline, 21 jaar en logopediste. Op celineschrijft.be verschijnen voornamelijk reviews van beautyproducten en boeken, maar ook een lifestyle artikel komt aan bod!