Dr. Organic Charcoal

Dr. Organic bracht opnieuw een nieuwe lijn uit en deze keer is het zeker bijzonder. Het is op basis van Charcoal – of houtskool- en dat is te zien aan de kleur.

Dr. Organic behoort tot één van mijn favoriete merken. Wanneer ik zelf naar de winkel trek om verzorgingsproducten te kopen dan ga ik steevast langs bij Holland & Barrett. De nieuwe lijn van dr. Organic is op basis van Charcoal – houtskool. Dat zorgt voor de zwarte kleur van de producten. Het is even vreemd als je gebruik maakt van bv. een douchegel die helemaal zwart is, maar het went snel.

Ik kreeg de volgende producten: conditioner, shampoo, face wash, face scrub, body wash, face mask en tandpasta.

Haarproducten

Met de conditioner en shampoo was ik heel blij. Ik leg namelijk steeds een voorraadje aan omdat ik daar snel doorheen ga. Ook deze hebben een zwarte kleur en ze ruiken heel sterk wat ik op zich wel aangenaam vind.

Gezichtsproducten

Deze ga ik zelf niet verder gebruiken omdat ze niet geschikt zijn voor mijn huidtype. Ik heb eerder milde ingrediënten nodig en deze zijn voor mij iets te agressief. Ze hebben een reinigende, zuiverende werking en zijn daarmee bv. wel geschikt voor iemand met een vette huid. De houtskool helpt daarnaast ook bij het absorberen van vuil.

Tandpasta

Het was de eerste keer dat ik mijn tanden poetste met een natuurlijke tandpasta. Ik was eigenlijk best wel benieuwd naar het ‘schuimlaagje’ en de smaak. Op het eerste zicht is het heel vreemd om zwarte tandpasta in je mond te brengen. Eenmaal mijn elektrische tandenborstel echter zijn werk deed, veranderde de kleur al snel in de witte kleur die we gewend zijn van tandpasta. Het smaakt naar munt dus het is zeker niet onaangenaam in gebruik. Een bijkomstig weetje is dat houtskool bijdraagt aan het witter maken van je tanden. Ik ben benieuwd of dit op langere termijn inderdaad zo zal zijn.

Deze producten zijn verkrijgbaar bij Holland & Barrett.

Ik kreeg deze producten ter review.

(Visited 322 times, 14 visits today)

Céline

Ik ben Céline, 21 jaar en logopediste. Op celineschrijft.be verschijnen voornamelijk reviews van beautyproducten en boeken, maar ook een lifestyle artikel komt aan bod!

One Comment

  1. Leuk om te lezen! Ik heb deze al eens in de schappen van kruidvat zien liggen.
    Liefs,
    Yara

Comments are closed.